Caută
Close this search box.

Brăila și gunoaiele, un oraș sub asediu

Tati, orașul plânge, acestea au fost cuvintele pe care fetița mea de patru ani mi le-a adresat astăzi văzând cum arată părculețul pe care-l frecventăm.

Nici că se putea găsi o perioadă mai bună pentru a șantaja un oraș întreg prin a refuza să mai colectezi gunoiul.

Pentru primarul ales, același care conduce Brăila de ani de zile, problema ridicată prin neridicarea gunoiului din oraș reprezintă un chalange greu de manageriat.

De obicei, postările pe rețelele sociale sunt unele triumfale, gunoiul din oraș se ascude sub preș, dar de data aceasta preșul, oricât de mare ar fi, nu va putea acoperi un întreg oraș.

La Brăila, taxa de salubritate se achită de către toți locuitorii orașului, de la cei ce doar și-au primit CNP-ul, până la cei ce stau cu chirie. Pentru anul în curs taxa de salubritate a fost majorată cu 12%, crescând la 228 lei de persoană, de la 204 lei.

Taxa pentru salubritate se achită către administrația locală, urmând ca aceasta să plătească către firma/ firmele care asigură efectiv acest serviciu. Numai că firma care presta acest serviciu a solicitat o majorare a tarifelor, majorare refuzată, lucru care a dus la disponibilizarea tuturor celor care lucrau la această companie.

Decizia instanței de judecată nu a reprezentat nici un fel de problemă pentru asocierea RER care a anunțat din luna Martie 2024 faptul că își va înceta activitatea începând cu data de 10 Iunie.

Autoritățile locale nu au dorit să răspundă acestui șantaj, iar începând cu data de 11 Iunie gunoiul din Brăila este colecta de câteva mașini ale companiei ECO.

Străzile orașului au început să se umple de gunoaie, mirosul greu ce se ridică din pubele face aerul irespirabil și nu mai este decât o chestiune de timp până când va apărea o invazie de șobolani.

De cinci zile, când au anunțat un program de colectare, conducătorii au amuțit, sperând poate ca decretarea stării de alertă să rezolve această problemă. Fiecare zi care trece nu face decât să producă mai multă iritare și mizerie în jurul nostru.

Banii ne-au fost luați, gunoiul nu.

Un răspuns

  1. am stat la Braila cu munca 10 luni chiar in pandemie, am fost acum o luna intr-o mica plimbare pe faleza sa-mi aduc aminte de vremurile cand lucram acolo.. parca timpul a stat in loc, parerea mea. in rest foarte fain oras cu oameni ok pacat de administratie, ca la mine la Focsani desigur, acelasi ghinion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!