Caută
Close this search box.

Mă gândesc în continuare la cartea asta: Proiectul Hail Mary

cartea_Proiectul_Hail_Mary

Dacă ești înnebunit după genul științifico-fantastic, nu trebuie să ratezi cartea asta: Proiectul Hail Mary, scrisă de Andy Weir.

Andy Weir este cunoscut pentru alt roman SF de excepție, Marțianul, carte care a fost ecranzată și l-a avut în rolul principal pe celebrul Matt Damon. De altfel și Proiectul Hail Mary se află în curs de ecranizare.

Cu un ritm alert, cu flashback-uri intercalate cu acțiunea prezentă și cu un fir narativ solid, cartea te va ține cu sufletul la gură și te va bântui multe zile după ce o vei fi citit.

Dacă ai revăzut celebrul film Interstelar de peste zece ori, cel puțin eu am făcut-o și de fiecare dată îl revăd cu aceeași curiozitate, n-ai cum să nu citești acest roman.

Un grup de cercetători descoperă că o bacterie extraterestră pe care o vor denumi Astrofag se hrănește cu energia emanată de Soare, împingând inevitabil Pământul către o eră glaciară și o extincție a marii majorități a viețuitoarelor ce se dezvoltă pe acesta.

Toată omenirea se unește într-un efort herculian pentru a descoperi ce este de făcut, cum trebuie acționat pentru a împiedica această extincție. Răspunsul se află departe, în altă galaxie, pe o stea de câteva ori mai mare decât Soarele, dar pentru a ajunge acolo este nevoie de o navă destul de rezistentă pentru a face față unei călătorii de câteva zeci de ani lumină.

Pe lângă nava spațială și sistemul revoluționar de propulsie, va mai fi nevoie și de câțiva voluntari care să fie de acord să se aventureze într-o misiune ce pare sinucigașă. Ca specie, nu suntem cei mai altruiști de pe Pământ, dovadă stă și ceea ce se întâmplă în momentul de față cu încălzirea globală, unii caută soluții pentru a o încetini, pe când alții nu o recunosc.

Nu am fost întru totul de acord cu deznodământul, dar acesta este unul din motivele pentru care vă recomand cartea. Nu totul trebuie să se întâmple cum ne dorim, de altfel chiar asta se întâmplă în viața reală, de aceea trebuie să fim flexibili, deschiși la lucruri noi, pentru a ne putea adapta și pentru a putea supraviețui și, de ce nu, prospera.

Proiectul Hail Mary se află pe lista cărților recomandate de Bill Gates la final de 2021, așa am aflat eu de ea.


cartea poate fi cumpărată de aici: cartea Proiectul Hail Mary (link afiliat)

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă, apicultor în weekend, soț și tată 100% din timp.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!