Caută
Close this search box.

Am cumpărat un MacBook Air 13 cu M1

De ceva vreme sunt în căutarea unui ultraportabil și, după câteva gândiri și răzgândiri, am ales să cumpăr un MacBook Air 13 cu procesor M1.

De ce am ales varianta cu procesor M1 și nu am trecut la generațiile următoare, cu M2 sau M3?

Primul motiv a fost legat de latura financiară, această versiune de MacBook nu se va mai produce și are prețul cel mai mic dintre cele trei versiuni pentru a elibera stocurile.

Am mai întrebat în stânga și dreapta, Marius îmi este martor că i-am comentat la un articol pe blog spunând că voi alege un ultrabook cu Windows, dar în adâncul sufletului îmi doream să trec în altă tabără.

Marques Brownlee recomanda într-un video celor care vor să-și cumpere un MacBook Air să aleagă varianta cu M1, diferențele dintre acest procesor și generațiile următoare fiind minore. Deosebirea majoră fiind legată de performanțele procesorului dezvoltat de Apple și a celor dezvoltate de Intel.

Ce-mi place până acum la MacBook Air:

  • designul minimalist și carcasa metalica,
  • tastatura. La serviciu utilizez un Lenovo Thinkpad X1 Carbon care este prevăzut de asemenea cu o tastatură configurată bine, cele două tastaturi îmi par similare,
  • autonomia mare a acumulatorului. Nu cred că pe acest segment are competitor,
  • silențiozitatea. Fiind obișnuit cu laptopul de gaming, mi se pare atât de ciudat că nu se aude nimic,
  • trackpad-ul uriaș. Nici laptopul de muncă nu-l utilizez cu mouse, sunt obișnuit să lucrez cu trackpad-ul și apreciez ca acesta să fie cât mai mare.

Poate cele spuse de mine în lista de mai sus pot părea banalități pentru un utilizator cu vechime de MacBook, dar pentru mine sunt lucruri noi, ce m-au impresionat.

Apropo, dacă ești utilizator de MacOS, ce programe îmi recomanzi pentru a fi mai productiv, pentru editare de text în special, există altceva mai bun decât programul Microsoft Word?

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!