Caută
Close this search box.

De fiecare dată când nu știu ce să fac

sale text on yellow background

De fiecare dată când telefonul nu sună, când activitatea scade și nu știu în ce direcție s-o apuc, mă întorc la principiile de bază ale meseriei de vânzător.

Mă ghidez după următorul citat, extras din cartea Arta vânzării, scrisă de Zig Zagler:

Cei care vor lapte nu trebuie să se așeze pe scăunel în mijlocul câmpului și să aștepte să vină vaca le ei. Așa ceva nu se va întâmpla niciodată, iar clienții nu vor veni să vă caute, deși câmpul este plin de ei.

De fiecare dată mă întorc la conceptele de bază, la a bate din ușă în ușă. Astfel îmi regăsesc echilibrul, mă reconectez cu zona și pot afla potențialul clienților.

Vor fi zile sau săptămâni când nu-ți vei vedea capul de treabă, dar vor fi și perioade când nu vei ști în ce direcție s-o apuci.

Ține minte, banii tăi sunt în buzunarul clientului. Acesta va alege să cumpere de la cel ce i-a fost alături când a avut nevoie de ajutor, care a trecut pe la el și în perioadele când n-a avut nimic de cumpărat.

Principiile de bază îmi permit să nu mă abat de la drum și să nu bat câmpii. Indiferent cât de multe vânzări ai avut, asta nu-ți garantează că acestea vor continua și în viitor.

Pregătește-te psihic pentru perioadele dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!