Caută
Close this search box.

Câteva gânduri despre reciclarea PET-urilor

Să se consemneze încă de la început faptul că sunt pentru reciclarea PET-urilor, consider că trebuie să fim mai responsabili și să avem grijă de lumea care ne înconjoară.

Reciclam și înainte, chiar dacă am suspiciunea că firma care colectează deșeurile menajere le încărca la grămadă, o făceam din considerente ecologice. Trebuie să avem grijă de natură, să le permitem și copiilor noștri să aibă acces la resurse și aer curat.

Am două locuri unde reciclez recipientele: la Selgros și Lidl. Când merg la cumpărături iau și sticlele goale care s-au adunat peste săptămână.

În interiorul aparatului de recliclat de la Selgros miroase a bere, dacă stai mai mult de un minut acolo sigur îți iese alcoolemie la fiolă. Cei ce aduc sticlele de bere nu le clătesc înainte. Am dat de un domn care recicla vreo două navete de bere, unele din sticle încă mai aveau conținut în ele.

Aici ține de respectul nostru față de cei din jur, respect care în cazul unora este inexistent. Dacă nu trebuia să recupereze cei 50 de bani pentru sticlă, cel mai probabil acele sticle ajungeau, în cel mai bun caz, într-un tomberon.

Cel mai tare mă deranjează faptul că nu pot folosi bonurile valorice la casele self pay. La Lidl, dacă am un bon de la reciclare, nu mai pot ieși rapid din magazin, aceste bonuri pot fi valorificate doare la casele cu casier, unde trebuie, de cele mai multe ori, să stai la rând.

La Selgros treaba stă puțin mai bine. După ce ți-ai scanat produsele și le-ai pus în cărucior, poți ieși pe la casele self checkout, doar că trebuie să plătești la casieră.

Mai este loc de îmbunătățit și noi trebuie să devenim mai responsabili, iar natura iese clar în câștig din această acțiune. Sper să se integreze în viitor posibilitatea de a scana codul valoric direct la casele self pay.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!