Caută
Close this search box.

O experiență neplăcută cu AutoRulateLeasing

black coupes

Mă roagă un prieten în urmă cu câteva săptămâni să merg cu el până la București, la parcul celor de la AutoRulateLeasing, pentru a achiziționa un autoturism Skoda Octavia.

Autoturismul este fix ce-și dorea, a plecat cu ea acasă, o Skoda Octavia din 2019, cu cutie de viteze automată, super echipată, la un preț pe care a fost dispus să-l achite.

Înainte de a pleca către București, am sunat la biroul de vânzări și ne-am exprimat intenția de a achiziționa autoturismul. Ni s-a spus că acesta este disponibil, iar legat de negocierea prețului, vom discuta mai multe la fața locului, după ce vom vedea mașina.

Am ajuns la sediul AutoRulateLeasing pe la ora 17, băieții se pregăteau să plece, dar au avut mărinimia să ne prezinte mașina, s-o urce pe un elevator și să ne permită să dăm o tură prin cartier.

Bine, totul a fost pe rapid, pe modul haideți că e târziu și nu mai rămânem decât noi și paznicul. Mașina, neavând asigurare obligatorie valabilă, n-a putut fi condusă de persoana interesată, ci de un reprezentant al firmei care, din câte pare, este plătit pentru a plimba potențialii clienți pe drumurile publice cu autoturisme neasigurate.

Ne-am învârtit pe lângă mașină, am constatat câteva probleme care nu apăreau prin pozele de pe net, dar nimic care să ne facă să zicem pas. Intrăm în sediu să negociem, dar nu mică ne-a fost surpriza când am constatat că nu aveam aceeași idee despre negociere cu consultantul de vânzări care ne-a comunicat telefonic că putem discuta despre preț după ce vom vedea mașina.

Din punctul lor de vedere negocierea nu este decât alt compromis pe care trebuie să-l facă doar clientul. Vrei un discount de 200 euro, nu mai primești garanția de 12 luni, garanție care te va insulta oricum, pentru că nu acoperă decât elemente de motor și transmisie în limita a 7000 lei.

Totul ține de noroc

Totul ține de noroc, să ai noroc să găsești o mașină care să vrea să meargă doar la revizie și după ce i-a expirat contractul de leasing.

Garanția pe care aceștia o oferă este doar pentru a atrage clienți, în cazul în care mașina pe care doar ce ai achiziționat-o se defectează, ești bun de plată, băieții nu-și asumă nimic.

Bordul virtual al Skodei cumpărate de prietenul meu a încetat subit să mai facă serviciul, refuzând să se mai deschidă.

Când i-a comunicat vânzătorului problema acesta i-a transmis că nu face obiectul garanției, în condițiile în care mașina a fost cumpărată în urmă cu două săptămâni. Deci ei nu-și asumă nici măcar să se facă o contare într-un service, nu mai zic de decont.

Satisfacția clientului nu intră în discuție

Buni băieți, nu au nici o clipă în atenție satisfacția clientului. Nu-ți bagă mâna în buzunar ca să-ți vândă mașina de care ești interesat, sunt conștienți că la un moment dat vor găsi norocosul care va fi dispus să le plătească prețul cerut, fără a face ceva pentru a-și îmbunătăți servicile.

În parc au câteva sute de mașini preluate de la firmele de leasing, pe care le spală, le aspiră, le pozează și le pun la vânzare. Și se pare că rulează ceva mașini lunar, altfel nu ai cum să-ți bați joc de clienți în acest hal.

Ca și client nu prea ai experiență și nu știi cum să-ți ceri drepturile, ești orbit de adrenalina care îți inundă organizmul când ai găsit mașina mult visată, pentru care ai făcut sacrificii și care te va purta către viitor. Dar visul se transformă în coșmar când constați că nu este nici o deosebire între o astfel de firmă și un samsar care aducea mașini din Germania.

Aceste firme sunt cele care au înlocuit samsarii, clienții sunt mulți, deci are balta pește.

Fiți prudenți, dacă ceva sună prea bine ca să fie adevărat ….

Aveți grijă când vă decideți să achiziționați un autoturism de la AutoRulateLeasing. Dacă ceva nu vi se pare în regulă, mai bine renunțați la achiziție, banii sunt la voi, nu vă grăbiți.

Informați-vă temeinic, dacă ceva sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că nu este și nu este bine să depinzi doar de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!