Gânduri aiurea despre război, ajutor și viață

câmp cu floarea-soarelui înflorită

Este greu să te abții să nu-ți dai cu părerea despre ce se întâmplă și să nu-ți adresezi diferite întrebări.

Când la granițele noastre se poartă un război, război care părea de neconceput pentru europeanul secolului XXI, te gândești dacă ar trebui să-ți schimbi puțin sistemul de valori.

N-ar trebui oare să prețuim mai mult clipele petrecute împreună cu familia și cu prietenii, n-ar trebui să fim recunoscători pentru fiecare răsărit?

Dar, dacă nu-ți continui viața, nu te focusezi în continuare pe obiectivele de lungă durată, care îți distrag gândurile de la ororile războiului, simți cum îți fuge totul de sub picioare.

În loc să mă duc la graniță cu ajutoare, am preferat să donez bani prin asociația lui Adi Hădean – #SolidarSocial, știu că omul este mult mai competent decât mine și poate ajuta mai multe persoane decât mine.

Aleg zilnic să-mi fac în continuare munca, să trec peste ce se întâmplă, dar faptul că lucrez într-un domeniu atât de conectat la piața globală ne aduce zilnic noi provocări.

Unii clienți nu înțeleg, sau nu vor să înțeleagă, faptul că tot ce se întâmplă, lipsa de microcipuri, războiul din Ucraina, pandemia Covid-19, afectează tot lanțul de producție și au ca rezultat scumpirea utilajelor și împuținarea numărului celor care ies pe ușile fabricilor.

Nu sunt unul din cei care, în cazul improbabil de război în România, își va lua familia și va pleca în altă țară, n-am unde să mă duc. Îmi fac griji pentru soție și fetiță, dar voi rămâne pentru a-mi apăra casa, pentru a lupta pentru libertatea familiei mele.

Da, nu trăim într-o țară perfectă, dar nu este perfectă pentru că nici noi, individual, nu am urmărit decât interesul propriu, de aici și zicala care ne spune că avem conducătorii pe care ni-i merităm.

Până când războiul acesta perfid nu se va fi încheiat, nu ne vom putea continua liniștiți de viață, nu ne vom putea permite să ne pierdem timpul aiurea sperând că vreo forță divină ne va arăta calea și totul va fi bine.

Cum treci prin această perioadă? Ce te motivează să te dai dimineața jos din pat și ce așteptări ai de la ziua de mâine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă, apicultor în weekend, soț și tată 100% din timp.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!