Caută
Close this search box.

A sosit oare timpul să trec la iPhone?

iphone

De aproape 4 ani utilizez un telefon Samsung Galaxy Note 8, dar mă gândesc destul de serios să trec la iPhone.

Am cumpărat Galaxy Note 8-ul la câteva luni de la lansare. La momentul respectiv era cel mai performant telefon lansat de Samsung, un telefon premium atât prin design și materiale din care este fabricat, cât și prin performanțele hardware.

Și acum telefonul se comportă exemplar. Știe multitasking, nu sughiță când îl forjez și încă face poze decente. Îmi place să am două aplicații deschise simultan pe ecran și ocazional folosesc S-Penul pentru a nota rapid o idee sau o informație.

Până acum i-am schimbat acumulatorul, iar de vreo cinci luni îl utilizez cu geamul spart. L-am folosit pe post de GPS fără a-l fixa într-un suport auto, iar la o frână bruscă a făcut contact cu schimbătorul de viteze, cel din urmă a câștigat.

Mă gândesc la o schimbare, dar cei de la Samsung m-au pus în fața unei dileme prin decizia de a renunța la familia Note. Ar fi fost simplu, aș fi cumpărat ultimul Note și aș fi fost fericit încă patru ani.

Telefonul celor de la Apple, iPhone 13 Pro Max, îmi face tot mai mult cu ochiul, încă pun pe listă plusurile și minusurile.

De la Samsung, aș putea să aleg telefoanul Galaxy Note 20 Ultra sau Galaxy S21 Ultra. Note 20 Ultra a apărut pe piață de aproape doi ani, deci cred că va mai beneficia de un singur update major de soft, iar Galaxy S21 Ultra nu mă atrage din punct de vedere estetic, n-are acel ceva de ia-mă acasă.

Am butonat iPhone-ul și pare diferit, cel puțin pentru mine. Singurul iPhone pe care l-am avut în posesie a fost un iPhone 3GS apărut în epoca de gheață. Îmi place designul, interfața nu mă deranjează și mă văd utilizându-l și peste patru ani. Singurele lucruri care mă împiedică să mă duc în magazin, să-l iau din raft și să mă bucur de el sunt fix lucrurile care mi-au plăcut la Note și faptul că sunt captiv universului de aplicații Google.

Bine, și faptul că Samsung urmează să lansează prin februarie 2022 următorul flagship, Galaxy S22-ul, mă determină să mai aștept puțin. Se zvonește că vor scoate S22 Note cu S-Pen care să înlocuiască clasa Galaxy Note-ul. Poate va fi un telefon solid și mă va face să regret faptul că am luat Pro Max-ul.

În apărare iPhone-ului, adică la plusuri, pun:

  • valoarea de revânzare – iPhone-ul își menține mai mult din preț față de Galaxy
  • update-urile de soft – Apple trimite mai multe uptdate-uri decât Samsung
  • designul robust

Printre minusuri se numără:

  • nu poate rula pe ecran două aplicații simultan
  • va trebui să-mi trec toate informațiile în universul Apple

Cum ziceam și mai sus, mai aștept până când vor prezenta cei de la Samsung următoarea generație de telefoane și după voi lua o decizie.

Ce crezi, care-i telefonul mai fiabil, care din ele va putea fi utilizat și peste câțiva ani?

Photo by Tyler Lastovich from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!