Ieri am ieșit cu fetele la plimbare și am ales să mergem în Parcul Monument din Brăila, nu ne-am mai plimbat de mult prin parc și am auzit că este nebunie cu magnoliile în perioada aceasta.
Am rămas plăcut surprins. Nu știam că parcul a fost amenajat și în spatele secției Științele Naturii ce aparține de Muzeul Brăilei. Apropo, singura zonă care arată acum ca după război este curtea interioară a acestei secții.
Spectacolul magnoliilor din Parcul Monument
Persoana care a venit cu ideea de a planta magnolii în Parcul Monument din Brăila ar trebui premiată.
Măi oameni, vă rog, nu mai rupeți florile, lăsați-le în copaci pentru a fi admirate de cât mai mulți oameni. Parcul este un loc de agrement pentru toți, nu este proprietatea unei anumite persoane.
Vă mai aduceți aminte cât de sumbru era în urmă cu câțiva ani, când singura alee pe care ne puteam plimba era cea principală?
În câțiva ani copacii vor atrage și mai mulți vizitatori. Pe lângă acest spectacol, aerul curat, umbra copacilor, odihna băncilor și aleile nesfârșite sunt alte motive pentru care ar trebui să prețuim și mai mult acest plămân al Brăilei.
Cred că ar trebui fructificat acest spectacol și ar trebui promovat mai bine, pentru a atrage vizitatori și din localitățile apropiate.
Cât de mare este Parcul Monument?
La o măsurătoare simplificată cu ajutorul aplicației Google Maps rezultă că Parcul Monument are o distanță totală de 3,7 km.
Zona din spatele Spitalul Județean a fost amenajată, copacii au fost toaletați și s-au instalat foarte multe bănci. Dacă ești cu un copil mic a devenit destul de greu să-l cutreieri dintr-o parte într-alta.
Brăila dispune de trei zone mari de recreere: Parcul Monument, Grădina Mare și Faleza Dunării. În ultimii ani s-a lucrat intens la reamenajarea lor și la menținerea acestora.
Sper să înțelegem cât de importante sunt pentru sănătatea noastră aceste locuri cu verdeață, să respectăm munca depusă de cei ce le administrează și să ne gândim la ele ca la un bun comun.