Caută
Close this search box.

Aștept cu mare interes reeditarea romanului Shogun

man wearing straw hat drawing his sword

Fără doar și poate, serialul Shogun este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultimii ani, este unul din filmele pe care le voi revedea cu certitudine.

În categoria filmelor serial sau mini serie pe care le-am revăzut mai sunt incluse: Narcos, True Detective și House of Cards (până la scoaterea lui Kevin Spacey din cadru).

Am citit romanul lui James Clavell în urmă cu vreo opt ani, mi-a plăcut enorm și aș vrea să-l recitesc, dar sper să apară și în limba română o nouă ediție tipărită a acestei capodopere.

Am văzut pe net că a apărut o reeditare a romanului Shogunul, pe copertă apărând o scenă din film, sper să ajungă cât mai repede o editiție și în librăriile de la noi din țară.

Romanul și filmul te teleporteză în epoca feudală a Japoniei când, pe lângă lupta internă pentru putere, se intercalează lupta europenilor pentru aurul jși credința aponezilor. James Clavell prezintă foarte bine lupta culturală dintre europenii care se considerau superiori, dar erau certați cu apa, și japonezii care considerau că moartea era o binecuvântare, o trecere către lumea eternă a Zeului Soare.

Dacă nu ați citit cartea, v-o recomand cu căldură, chiar înainte de a viziona serialul ce rulează în perioada aceasta pe platforma Disney +.

Shogun – trailer video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!