Caută
Close this search box.

Strada Regală din Brăila – o epocă apusă

Nu ne-am mai plimbat de mult pe fosta stradă Regală din Brăila, cred că de vara trecută când umbrelele multicolore îți luau privirea.

M-am prins care este ideea cu umbrelele. Acestea sunt puse pentru a distrage atenția trecătorilor de la clădirile care stau să cadă.

Te cuprinde tristețea. Țin minte că în urmă cu vreo zece ani această stradă era una din cele mai aglomerate străzi din oraș. Găseai magazine cu haine scumpe, cafenele și puzderie de trecători.

Nepăsarea autorităților a dus la degradarea aceelerată a acestor construcții interbelice, clădiri superbe care ar fi putut atrage turiști. Brăila s-a mutat la periferii, Mall-ul adună atât banii, cât și timpul brăilenilor.

Acestui oraș i-a lipsit și încă îi lipsește abordarea din afara cutiei. Nu toți ne dorim să dezertăm, unii dintre noi vrem să ne creștem copiii aici, să ne bucurăm de ce are acest oraș de oferit.

Clădirea paraginită din poza de mai sus este fostul Hotel Pescăruș, o clădire de patrimoniu. Probabil se așteaptă ca pereții să se prăbușească pentru a cumpăra terenul de sub ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!