Visează la lucruri imposibile – Elon Musk, de Walter Isaacson

Am citit aproape pe nerăsuflate biografia scrisă lui Elon Musk de către celebrul autor Walter Isaacson, cel care i-a fost ca o umbră vreme de doi ani și a reușit să aducă în atenția publicului larg lucrurile care-l motivează pe unul dintre cei mai inovatori oameni ai zilelor noastre.

Walter Isaacson este recunoscut pentru biografiile bine documentate și stufoase ale unor personalități celebre, cea mai cunoscută carte scrisă de acesta fiind biografia lui Steve Jobs.

În această biografie Isaacson ni-l prezintă pe Elon Musk dezbrăcat de misticismul celebrității. Născut în Africa de Sud, și-a dorit de mic să schimbe lumea, să ducă oamenii pe Marte și să facă lucruri imposibile.

Dacă este să condensez în patru cuvinte toată cartea de peste 700 de pagini, acestea ar fi următoarele: visează la lucruri imposibile!

Citind această biografie vei descoperi lucrurile care-l motivează pe Musk, credințele acestuia și planurile de viitor. Nu poți spune despre el că este un om prietenos, dar nimeni nu-i va putea pune vreodată la îndoială gândirea și capacitatea de muncă neobosită.

Consideră că oamenii ar trebui să aibă cât mai mulți copii, dovadă stau numeroșii copiii ai acestuia, mulți dintre ei fiind concepuți în vitro.

Fiecare companie pe care a preluat-o sau a fondat-o a trecut prin modificări dramatice. Când își stabilește un obiectiv, devine obsedat de muncă. Preferă să doarmă lângă linia de producție de la Tesla, în birourile de la SpaceX sau ale companiei X, fostul Twiiter, pentru a-i motiva pe angajați să muncească fără întrerupere.

Pentru el nu există programul de lucru sau zilele de weekend, când un lucru trebuie realizat, toată lumea trebuie să fie disponibilă 24 de ore din 24.

Este adeptul simplificării, pune totul sub lupă și vrea în permanență să reducă costurile de producție și să muncească cu cât mai puțini oameni.

Dacă la început lumea îl considera un excentric, în timp a demonstrat că poate produce o mașină electrică la scară mare și poate introduce companiile private în explorarea spațială.

Defectele îi sunt bine cunoscute, unele tolerate, altele pedepsite.

Îți recomand cartea Elon Musk dacă:

  • ești pasionat de personaj, omul a demonstrat din plin ce poți realiza când ai viziune și ești dispus să faci sacrificii;
  • vrei să afli direct de la sursă ce probleme a avut de rezolvat pentru a transforma compania Tesla într-unul din cele mai mari branduri din industria automobilelor electrice, SpaceX în compania care duce lunar astronauți și marfă pe Stația Internațională Spațială și X în platforma de social media de azi;
  • dorești să intri în culisele unui nou tip de management, unul bazat pe meritrocrație, pe muncă și pe gândirea din afara cutiei.

De unde poți cumpăra cartea: Elon Musk – de Walter Isaacson?

Eu am cumpărat cartea de pe site-ul librariei online Libris. Dacă dorești să cumperi această carte poți folosi link-ul afiliat de mai jos, te va duce direct pe pagina cărții:

cumpără: Elon Musk – de Walter Isaacson

Gânduri de final

Mi-a făcut plăcere să citesc această carte. Punerea în pagină este una reușită. Capitolele și subcapitolele sunt bine structurate și nu au o întindere foarte mare. Isaacson folosește un limbaj simplu și ușor de înțeles. S-au strecurat destul de multe greșeli de tipar, dar pot fi trecute cu vederea.

Acum parcă aș reciti biografia lui Steve Jobs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autor

IONUȚ PAVEL

Tată de fete, pasionat de literatură și gaming, vânzător de utilaje agricole cu normă întreagă.

Promo:

Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile!